מבנה דוד קיטור
בעמוד שלפניכם תקבלו מידע ראשוני ובסיסי על המבנה של דוד קיטור שבו נעשה שימוש תעשייתי בעיקר. העמוד יפרט על ארבעת הרכיבים המרכזיים של הדוד – מיכל המים, מערכת הבעירה, מערכת הבקרה וצינורות התובלה, בעוד שבדוד עצמו קיימים חלקים נוספים שמשלימים את פעולתו. פעולתו של דוד הקיטור דומה באופן כללי לפעולתו של דוד רגיל המותקן בבתים פרטיים, אך שימושו שונה מאוד, מכיוון שבניגוד לדוד מים רגיל המותקן בבתים פרטיים, שמטרתו הפקת מים חמים לשימוש אישי, המטרה של דודי קיטור היא הפקה של לחץ קיטור חזק ומסיבי. ההיכרות עם הדוד צריכה להיות מקיפה והפעלתו דורשת הסמכה מיוחדת, שכן מדובר בטמפרטורות גבוהות במיוחד וסיכון רב לאנשים הבאים במגע עם הדוד.
מיכל המים
מערכת הבעירה
מערכת הבעירה של דוד קיטור היא זו שהופכת את המים לקיטור. מדובר ברוב המקרים בבעירה על בסיס סולר, למרות שבמקרים אחרים הבעירה תתבצע על בסיס דלקים אחרים. הסיבה לבחירה בסולר היא שכמות האנרגיה המופקת משריפת סולר היא גבוה ביותר בהשוואה לדלקים אחרים, ומאפשרת התמרה של אנרגיה בצורה יעילה בעת הפיכתם של מים לקיטור. מערכת הבעירה משלבת בתוכה מגוון מנגנונים ששולטים באנרגית השריפה והיא מחוברת מצד אחד אל מיכל המים, ומהצד השני אל פתח היציאה של הקיטור עצמו.
מערכת בקרה
בכל מבנה דוד קיטור מותקנת מערכת בקרה המאפשרת שליטה ובקרה מרכזיים בתהליכי הבעירה המתרחשים בדוד. מערכת הבקרה מדווחת על תקלות, על אי סדרים ואי רציפויות בתהליכי הבעירה, בכמות המים במיכל המים, ובמצבים של מחסור בדלק, בנוסף על מצבים משתנים אחרים עליהם אחראית המערכת. לכל דוד קיטור מערכת בקרה מסוג שונה, בהתאם לצרכים ולדרישות של המפעילים את המערכת.
צינורות תובלה
צינורות התובלה אחראים על העברת הנוזלים והגזים השונים ממקום למקום בתוך הדוד ומחוצה לו. הצינורות הינם צינורות חזקים ועמידים, בעלי מערכת בטיחות כפולה שמבטיחה מניעה של זליגת קיטור, דלקים או מים מהמערכת עצמה. מערכת הצינורות של כל דוד קיטור עוברת בדיקה שגרתית אחת לתקופה כחלק מתקנות הבטיחות של הפעלת דודי קיטור, על מנת למנוע מצבים מסכני חיים.
אם אתם מעוניינים במידע נוסף על מבנה דוד קיטור, על אופן הפעלתו או התקנתו, אצלנו בחברת קיטור אחזקות בע"מ תוכלו לקבל אותו. צרו קשר עם המומחים שלנו כבר עכשיו, ותיהנו מכל המידע הדרוש לכם.